Ali živali obstajajo samo za to, da jih izkoriščamo?
Živali so ravno tako čuteča bitja kot človek, sposobne čutiti bolečino, strah, lakoto in voljo do življenja. V današnjem svetu z njimi ravnajo le še kot potrošniško blago in stroj za izdelavo hrane, žrtvovano in izkoriščeno v imenu dobička, "napredka" in zabave. S tem človek ruši naravno ravnovesje in uničuje planet, ki si ga delijo z živalmi. Zamisliti in vprašati se moramo zakaj to počnemo in če je res to potrebno, ali je to samo nepopravljiv človeški pohlep, ki nas bo pripeljal do konca.

Zadnje spremembe:
10.02.2002

Število obiskovalcev
od Maja 2000:

 


StrongBones.com
Če mislite da vaši otroci potrebujejo mleko, da bodo zrasli in imeli močne kosti je čas, da še enkrat premislite.

Od treninga do mišic in bolj čvrstega telesa
"...izvedel sem resnico o mleku in jajčni industriji, in se določil da postanem vegan. Danes, več let pozneje, še vedno sledim vegan dieti in trening mi gre vsako leto boljše."

Kako pripraviti okusen tofu
Poznavalci tofuja pravijo da je skrivnost mehkega, belega, siru podobni hrani v tem, da ga znaš pravilno pripraviti.

Živalski proizvodi povezani z rakom na prsih
Ogromno je študij, ki kažejo da uživanje živalskih proizvodov povečuje faktor tveganja za raka. Iz novih študij ugotavljajo, da več živalskih izdelkov ženska poje, bolj je verjetno da se ji lahko razvije rak na prsih.

Gole "kokoši" za rešetkami
Protest proti današnjemu ravnanju z kokoši, s katerim hočejo pokazati kakšne so razmere v današnjih modernih farmah, ter vzpodbujati ljudi da bojkotirajo jajčno industrijo.
  Stare novice, zanimivosti,..
  e-mail: xrado@yahoo.com   

Vprašalnik
Sem:
vegan
vegetarijanec
vsejed

Dosedanji rezultati

Kaj/kdo je vegan?
Vegan je vegetarijanec, ki se kolikor le da izogiba vsem oblikam krutosti do živali, v dieti in vsakdanjem življenju. Izogiba se jajc, mlečnih izdelkov, usnja, volne, krzna, svile, medu, in drugih proizvodov, ki vsebujejo živalske sestavine ali so testirane na živalih. Vegani so proti pobijanju ali uporabi živali za hrano, oblačila, druge stranske proizvode, znanstvene eksperimente ali zabavo. Do vegetarijancev se razlikujejo po tem, da so proti krutim običajem vzgajanja živali za jajca, mleko, mlečnih izdelkov.....
Foruma Diskusije in Knjiga gostov sta namenjena dvostranskemu komuniciranju, k katerem ste vabljeni vsi, ki vas kaj zanima, ki bi radi izrazili svoja mnenja, kritike in pohvale,....


VeganSvet je stran, ki se zavzema za boljše odnose med človekom, živalmi in naravo, ter vam skuša prikazati in podati dejstva, ki se zadevajo vseh nas. Namen je predvsem informiranje, na vaši strani pa, da pretehtate kaj je prav in kaj ne.